Vuurwerk centraal afsteken

Bewoners EnkaTerrein in Ede slaan handen ineen met gemeente

Het door velen zo geliefde vuurwerk zwelt langzaam maar zeker aan tot een intensieve discussie over veiligheid, milieu en geluidshinder. Steeds sterker wordt de wens geuit om tijdens de jaarwisseling over te gaan tot centraal gelegen plaatsen waar het vuurwerk door professionele pyrotechnici wordt verzorgd. Het lijkt een ontwikkeling die niet meer te keren zal zijn. In een toenemend aantal plaatsen wordt al een begin gemaakt met het centraliseren van vuurwerk evenementen tijdens de oud- en nieuw viering.

Zonder zich in de discussie te mengen, volgt PyromaX Firework Events de ontwikkelingen op de voet en in een aantal gemeenten zijn we zelfs al actief betrokken bij centraal gelegen afschiet plaatsen voor een gezamenlijk vuurwerk evenement.

Een voorbeeld hiervan is gelegen in de gemeente Ede en dan meer in het bijzonder; de nog maar jonge Enka Wijk. Wat in 2017 begon als een initiatief van een bewoonster werd al snel opgepakt door de Gemeente Ede, Ede Doet en wijkbewoners van de wijk ENKA.

Vooruitlopend op de ontwikkelingen van de komende jaren wist deze organisatie nu al slagvaardig een leuke avond voor haar bewoners in elkaar te knutselen.

De avond begon met een reuzeleuke lampionoptocht voor de kinderen en na diverse andere activiteiten werd de oudejaarsavond afgesloten met een daverende vuurwerkshow van 20 minuten.

Het vuurwerk begon echter niet ná een korte toespraak van de Edese Burgemeester Verhulst en de aftelling naar het nieuwe jaar deed. Zijn mening: ,,Dit soort shows worden steeds populairder. Dit gaat echt de toekomst worden. Met gebieden waar wel en niet vuurwerk mag worden afgestoken. Het draagt ook zonder meer bij aan de veiligheid. In omliggende wijken zie je nu veel minder vuurwerk. Het is laagdrempelig, gratis en de mensen maken er een feestje van’’.

Het ziet er naar uit dat dit in 2017 ingezette initiatief van veilig en verantwoord vuurwerk een structureel karakter zal krijgen in de nog jonge Edese Enka Wijk.

Wil je informatie over de organisatie van een centraal georganiseerd vuurwerkfeest? Stel dan gerust je vragen middels info[ad]pyromax.nl of gebruik het contactformulier.

Wilt u meer informatie?

Wij offreren graag uw vuurwerkshow op maat!

Filmpjes: Richard Claassen en Omroep Gelderland

1 gedachte over “Vuurwerk centraal afsteken”

  1. Slecht nieuws Pyromax, veel gemeentes trekken de budgetten voor centrale vuurwerkshows in. De gedachten-trend lijkt dat een centraal georganiseerde vuurwerkshow geen duurzame toekomst heeft. Het kan, zolang het geldkraantje open blijft. Fijn voor jullie dat in ieder geval EnkaTerrein de show (voorlopig) blijft afnemen. Het meerendeel van Nederland lijkt voor een traditionele oudejaarsavond te gaan. Persoonlijk stelt mij dat, als liefhebber, gerust. Ik wens jullie in ieder geval goede zaken en alvast een fijn en veilig oudjaar.

Reacties zijn gesloten.